نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته و سیستم های مداربسته یکی از راهکارهای حفاظتی و نظارتی موفق در سراسر دنیاست.
اگر قصد دارید در منزل، محل کار و فعالیت خود دوربین مداربسته نصب کنید ، قبل از هر اقدامی پیشنهاد می کنیم نسبت به دریافت اطلاعات مفید ذیل اقدام کنید.
نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته و سیستم های مداربسته یکی از راهکارهای حفاظتی و نظارتی موفق در سراسر دنیاست.
اگر قصد دارید در منزل، محل کار و فعالیت خود دوربین مداربسته نصب کنید ، قبل از هر اقدامی پیشنهاد می کنیم نسبت به دریافت اطلاعات مفید ذیل اقدام کنید.
قبل از خرید و نصب سیستم مداربسته در هر مکانی نیاز است که از محل پروژه بازدید شود و نقشه نصب دوربین مدار بسته رسم گردد تا تعداد دوربین، امکانات مورد نیاز و مسیر کابل کشی ها مشخص شود. به این ترتیب در نقشه نصب دوربین باید به صورت دقیق جانمایی دوربین ها مسیر کابل کشی و محل استقرار دستگاه ضبط تصویر تعیین شود.
هنگام نصب فقط باید دقت کنید که انتخاب محل قرارگیری یکی از حساس ترین مراحل نصب دوربین مدار بسته است. چرا که اگر دوربین در نقطه مناسبی نصب نشود، حتی اگر دوربین دارای قابلیت های ویژه و فراوانی باشد کارایی آن پایین می آید. دوربین باید در ارتفاع و محلی قرار گیرد که بیشترین زاویه دید و کمترین نقطه کور را داشته باشد.
• هیچ گاه دوربین را بر روی اجسام رسانا نصب نکنید. اجسام رسانا مثل فلزات جریان های مغناطیسی را از خود عبور می دهند که باعث ایجاد نویز در تصویر خواهند شد. همچنین طول عمر مفید دوربین مداربسته را نیز کم می کند.
• مناسب ترین زاویه هر اتاقی جهت نصب دوربین مدار بسته معمولا کنج اتاق ها و محوطه هاست. باید اطمینان حاصل کنید که دوربین مداربسته تصویر تمام ورودیها و خروجیهای اتاق را پوشش می دهد.
• اگر قصد نصب دوربین مداربسته در محیط بیرون را دارید، حتما در ارتفاع بالای ۳ متر نصب کنید تا در دسترس عموم و سارقین قرار نداشته باشد.
• بهتر است حتما قبل از عملیات کابل کشی امکان سوراخ کردن دیوارها را بررسی نمایید (از جهت مسیر عبور کابل های برق و تاسیسات و…). چنانچه امکان سوراخ کردن دیوار یا نصب دوربین در محل مورد نظر نباشد بهتر است یک جای جایگزین پیدا کنید.
کابل کشی برای راه اندازی سیستم مداربسته به نوع کابل که آن هم به نوع دوربین مداربسته بستگی دارد. در دوربین های آنالوگ اچ دی از کابل RG59 که نوعی از کابل کواکسیال است، استفاده می شود. در سیستم های تحت شبکه از کابل شبکه که انواع مختلفی دارد مورد استفاده قرار می گیرد. دوربین های مداربسته از این طریق این کابل ها به دستگاه ضبط متصل می شوند. در تجهیزات شبکه ممکن است شما با سوئیچ و مودم نیز سروکار داشته باشید که اتصالات آنها نیز به سیستم مداربسته از طریق کابل شبکه قابل انجام است. با توجه به نوع کابل کانکتورهای شما نیز متفاوت خواهد بود. فیش های BNC کانکتورهای مورد استفاده در سیستم های آنالوگ و سوکت شبکه، کانکتور مورد استفاده در سیستم های تحت شبکه است.
سیستم های مداربسته علاوه بر کابل کشی برای ارسال اطلاعات و تصاویر نیاز به کابل کشی برای انتقال برق نیز دارند. تجهیزات مداربسته با توجه به وجود نوسانات برق نیاز به آداپتور و منابع تغذیه استاندارد دارند. آداپتور و منبع تغذیه نقش مهمی در حفاظت از تجهیزات در برابر نوسانات برق دارند. براساس اینکه سیستم مداربسته چگونه طراحی شده است، ممکن است به آداپتور تکی و یا منبع تغذیه مرکزی نیاز داشته باشید. در صورتی که برای هر دوربین و دستگاه از آداپتور تکی استفاده می کنید نزدیکی پریز برق به دوربین و دستگاه الزامی است.
امروزه برای دوربین های AHD از کابل ترکیبی و برای دوربین های تحت شبکه از سوئیچ POE استفاده می شود.
پس از نصب دوربین مدار بسته و سایر تجهیزات، لازم است تنظیمات دوربین ها و دستگاه ضبط کننده انجام شود. این تنظیمات در دو بخش انجام می شود. بخش اول پس از مشاهده تصاویر دوربین ها شاید لازم باشد با گردش دوربین جهت دید آنها تنظیم شود و یا تابش و تاثیرات نورهای محیطی به دوربین بررسی و سمت و سوی لنز دوربین کمی تغییر کند. بخش دوم تنظیماتی است که از طریق دستگاه و منوی آن انجام می شود. در این بخش به تنظیماتی پرداخته می شود که تعریف دوربین روی دستگاه، اماده سازی ضبط تصاویر در دستگاه، تنظیمات چگونگی ضبط، رنگ و وضوح تصاویر و… را شامل می شود. در بخش تنظیمات پیشرفه تر دوربین مداربسته می توانید قابلیت های ویژه دوربین مانند تعیین محدوده لاین کراسینگ، قابلیت شمارش افراد، فیلمبرداری هنگام حرکت و …. را فعال و تنظیم کنید